Voor de derde keer ben ik gevraagd een kunstwerk te doneren voor de kunstveiling van Stichting Wiesje. Wiesje zet zich in voor mensen met dementie in Suriname en is opgericht door actrice Gerda Havertong. (vaders en moeders kennen haar ongetwijfeld uit Sesamstraat, maar zij doet natuurlijk veel meer dan dat.)

Ieder jaar in april houdt Stichting Wiesje een Charity Brunch. Je kunt voor een vast bedrag aanschuiven of zelfs een hele tafel reserveren. Ik weet inmiddels dat deze brunch garant staat voor een hele middag fun, hoogstaand entertainment en heel lekker eten. Deze keer worden de kunstwerken geveild door Mr. Frank Visser (inderdaad, de rijdende rechter). Verder doen mee: Ramon Beuk, Karin Bloemen, Prem Radhakishun, Roué Verveer, Willibrord Frequin en vele andere BN-ers.

Het blijft spannend om bij de veiling van je eigen kunstwerk aanwezig te zijn, maar zo zenuwachtig als ik de eerste keer was weet ik dat ik niet meer hoef te zijn. De biedingen vliegen door de zaal en de prijzen schieten omhoog. Zondag 21 april mag ik weer en ik kijk er naar uit.

Waarschijnlijk is de zaal intussen volgeboekt, maar zou je er volgend jaar een keer bij willen zijn, dan kun je stoelen reserveren op www.wiesje.nl