• FUNDRAISING

  15 september 2013

  Mijn voorraad bekers raakt op. Vergis je niet, ik had er destijds 4000 besteld dus dat is een hele prestatie als zeg ik het zelf.

  Ik liep al een tijdje met het idee om senseomokjes te laten maken, maar ja... geld. Ik moet er een heleboel tegelijk afnemen en dat is voor mij gewoon een enorme investering. Een enthousiaste geldschieter moest zich vanwege de crisis (niet-betalende klanten) terugtrekken. Ik besloot het over een andere boeg te gooien. De fabrikant (Raja Europe) was zo aardig om mij eerst een mooi digitaal ontwerp toe te sturen. Dat ontwerp heb ik de social media in geslingerd en kijk wat er gebeurt!

  Wat is de deal? Ik ga de mokjes in setjes van 2 in een stevige kadoverpakking op de markt brengen. Ze gaan €18 kosten excl. verzendkosten. Als mensen echter voor 15 oktober bestellen EN betalen, betalen ze maar €12,50 en wordt de bestelling gratis bezorgd. Gisteravond, net voor 12 uur (ik werk op de onmogelijkste tijden tegenwoordig) heb ik het bekend gemaakt zodat het nog net met de nieuwsbrief meekon. En vandaag stromen de bestellingen de hele dag al binnen. Dit is zo te gek!

  Als het zo doorgaat moet ik de deal aanscherpen. Nu kunnen mensen tot 15 oktober bestellen, maar ik hoef "maar" 350 setjes te verkopen om het geld bij elkaar te krijgen dat ik nodig heb. Misschien moet ik het aanbod beperken tot de eerste 350 reacties, anders heb ik straks mijn hele voorraad tegen gereduceerd tarief verkocht. Luxeprobleempje. Mag ook wel een keer in deze tijden van crisis.

  Wil je ook bestellen? Nu kan het nog. Stuur even een mail en ik geef je verdere informatie. Kijk onder "Bekers, Senseo mokjes" voor een afbeelding.

  Lees meer >> | 1136 keer bekeken

 • Expositie in Millers

  11 juli 2013

  Sinds zaterdag 6 juli hangt er werk van mij in restaurant Millers, Voorhaven 3 in Delfshaven (Rotterdam) . Al jaren was ik van plan om eens een keer in Delfshaven te kijken, omdat dat zo mooi schijnt te zijn. En dan krijg je ineens een uitnodiging om daar te komen exposeren. Leuk! En ja, het is er mooi. Een prachtig pittoresk en historisch plekje in Rotterdam. Millers zit in een eeuwen oud pakhuis aan de kade. Met mooi weer hebben ze een prachtig terras buiten, aan het water.

  10% van de opbrengst uit deze expositie gaat naar Pension Maaszicht. Pension Maaszicht biedt sinds 1994 onderdak en begeleiding aan zwerfjongeren: dak- en thuisloze jongens en meisjes. Vaak komen ze uit problematische gezinssituaties.
  Bij Maaszicht worden de jongeren voorbereid op zelfstandig wonen en volgen ze leer- en werktrajecten, opdat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen. Restaurant Millers is één van de plekken waar deze jongeren een vakopleiding kunnen volgen en werkervaring op kunnen doen.

  Ik heb er voor gekozen om naast een paar originele werken, een serie ingelijste reproducties op doek op te hangen. Die mogen voor een vriendelijk prijsje weg, kunnen meteen afgerekend en meegenomen worden en kunnen thuis zo aan de muur. Loop gerust even binnen, of maak er een dagje Rotterdam van.

  "Ik" hang er nog tot 3 oktober. www.restaurantmillers.nl

   

   

  Lees meer >> | 1119 keer bekeken

 • Zakenvakantie op Bornholm

  4 juli 2013

  Mijn zakenreisjes voelen altijd als vakantie. Dat is goed. Mijn vakanties probeer ik altijd zakelijk uit te buiten. Dat klinkt misschien minder goed, maar ook dat is echt heel leuk.

  Mijn ouders gingen 3 weken naar Bornholm, een prachtig Deens eiland waar ik erg goede jeugdherinneringen aan heb. Ik besloot ze een weekje gezelschap te houden. Van te voren begon ik door oude foto's te spitten en ik besloot een serie schilderijen van het eiland te maken. Die kon ik vast wel verpatsen. Ook maar meteen 2 doosjes ansichtkaarten besteld. Beetje voorbarig misschien, maar ach, wie niet waagt... zo werk ik nu eenmaal. Met een zware koffer, waar nu meer handel dan kleding in zat nam ik de nachttrein naar Kopenhagen van waar ik dan weer met  de supersnelle Bornholm Express naar het eiland werd gebracht. Het werd een feest van herkenning. Na ruim 40 jaar was er bijna niets veranderd. Pittoreske vissersplaatsjes, de unieke witte ronde kerken, de bossen, de heuvels. Ze hebben hun mooie eiland goed beschermd die Denen. Het was heel speciaal om hier weer samen met mijn ouders te zijn. En de kers op de taart: 2 zaken hebben het grootste deel van de ansichtkaarten afgenomen en Art Box Gallery heeft al mijn schilderijen genomen. Goeie vakantie toch?

  Lees meer >> | 1032 keer bekeken

 • Stichting Wiesje 2013

  29 april 2013

  Het is alweer ruim een week geleden dat ik enigszins gespannen aanschoof aan 1 van de feestelijk gedekte tafels in de Arendshoeve om de charity brunch van Stichting Wiesje bij te wonen. De zaal zat vol, er had echt niemand meer bij gekund en dat voelt goed. Aan het eten zal het niet liggen, en aan het vermaak ook niet. Gerda Havertong weet altijd een aantal topartiesten te strikken voor haar jaarlijkse brunch. In mijn vorige blog schreef ik al welke BN-ers nu weer de revue passeren dus dat ga ik hier niet nog een keer doen. Ik moet wel even kwijt dat Karin Bloemen mijn hart veroverd heeft. Wat een kanjer is dat. Ze had de hele zaal plat, en dat om 2 uur 's middags.

  Maar... er moest geld verdiend worden, voor stichting Wiesje, dus voor mij draaide het toch vooral om de kunstveiling. Je wilt tenslotte niet dat er geen hond op jouw schilderij biedt. Nou was ik door de vorige 2 veilingen wel een beetje gerustgesteld, maar het blijft eng. Deze keer was Willibrord Frequin de veilingmeester, wat wel bijzonder situaties opleverde. Dat mijn kleine schilderijtje zomaar in een paar minuten naar de 1800 Euro zou schieten had ik niet vantevoren kunnen bedenken. Meestal blijven de kunstenaars redelijk anoniem op de achtergrond (wat ik eigenlijk niet heel erg vind), maar vandaag konden ze even niet om mij heen. Ik werd naar voren geroepen, kreeg applaus, werd van alle kanten gefeliciteerd, kort geïnterviewd, moest op de foto etc. (toch eigenlijk ook wel leuk) En nu, ruim een week later, zit ik nog steeds een beetje na te genieten, en me af te vragen of ik geen onzin uitgekraamd heb in mijn zenuwen, want ik kan me echt niet meer herinneren wat ik allemaal in die microfoon gezegd heb. De hits op mijn website zijn in ieder geval omhoog geschoten en dat is toch wel een heel leuk neveneffect. Bij mij moet er tenslotte ook geld verdiend worden.

   

  Lees meer >> | 1117 keer bekeken

 • derde keer Wiesje

  17 april 2013

  Voor de derde keer ben ik gevraagd een kunstwerk te doneren voor de kunstveiling van Stichting Wiesje. Wiesje zet zich in voor mensen met dementie in Suriname en is opgericht door actrice Gerda Havertong. (vaders en moeders kennen haar ongetwijfeld uit Sesamstraat, maar zij doet natuurlijk veel meer dan dat.)

  Ieder jaar in april houdt Stichting Wiesje een Charity Brunch. Je kunt voor een vast bedrag aanschuiven of zelfs een hele tafel reserveren. Ik weet inmiddels dat deze brunch garant staat voor een hele middag fun, hoogstaand entertainment en heel lekker eten. Deze keer worden de kunstwerken geveild door Mr. Frank Visser (inderdaad, de rijdende rechter). Verder doen mee: Ramon Beuk, Karin Bloemen, Prem Radhakishun, Roué Verveer, Willibrord Frequin en vele andere BN-ers.

  Het blijft spannend om bij de veiling van je eigen kunstwerk aanwezig te zijn, maar zo zenuwachtig als ik de eerste keer was weet ik dat ik niet meer hoef te zijn. De biedingen vliegen door de zaal en de prijzen schieten omhoog. Zondag 21 april mag ik weer en ik kijk er naar uit.

  Waarschijnlijk is de zaal intussen volgeboekt, maar zou je er volgend jaar een keer bij willen zijn, dan kun je stoelen reserveren op www.wiesje.nl

  Lees meer >> | 1847 keer bekeken

 • Leuke uitnodiging

  15 februari 2013

  Ik ben uitgenodigd door de voorzitter van de Dutch Caribbean Business Club om op 7 maart tijdens een bijeenkomst in het Arubahuis in Den Haag mijn werk te exposeren. De bijeenkomst wordt geopend door de gevolmachtigd minister.

  Het doet me goed te zien dat mensen mij weten te vinden.

  Lees meer >> | 1146 keer bekeken

 • Nice invitation

  15 februari 2013

  It's good to see that people know how to find me.
  I have been invited by the Chairman of the Dutch Caribbean Business Club to exhibit my work during the network-get-together the 7th of March at the Arubahuis in The Hague. Opening speech by the Minister Plenipotentiary. I'm honoured and I'll be there! 

  I am looking forward to meet a lot of interesting people .

  I hopeI hope to m Hope to meet a lote of interesting people.

  Lees meer >> | 1133 keer bekeken

 • Zuid Amerika

  20 oktober 2012

  Ik heb net gisteren een doek zorgvuldig van het frame staan pulken, voorzichtig opgerold - dat blijft spannend, en een beetje tegennatuurlijk, een schilderij oprollen - en het in een verzendkoker op het postkantoor afgeleverd. Bestemming Buenos Aires, Argentinië.

  Open ik zojuist mijn mail, koopt iemand een schilderij met de bedoeling het mee te nemen naar Colombia.

  Ik ben nog nooit in Zuid Amerika geweest maar blijkbaar maakt mijn werk daar iets los. Mensen vragen mij ook regelmatig of mijn inspiratie uit Cuba of Brazilië komt. Oorspronkelijk komt mijn inspiratie uit Curacao, waar mijn schoonfamilie woont. Intussen kan ik ook met enige regelmaat inspiratie opdoen op Bonaire, Aruba etc doordat ik daar mag exposeren. Maar Zuid-Amerika? Moet er toch maar eens heen.

  Lees meer >> | 1179 keer bekeken

 • Na het televisie debuut

  1 oktober 2012

  Zo dat hebben we gehad. De uitzending op RTL4 van Eigen Huis en Tuin. Uitzending gemist?  http://www.rtl.nl/xl/#/u/500f093b-6e7a-37f9-87b7-9ee1b040c823 

  Gek om jezelf terug te zien en te horen, maar het viel mee. We hadden hier thuis net een afscheidsfeestje van mijn schoonmoeder die weer terug gaat naar Curacao na een verblijf van bijna een jaar, dus het huis zat vol met familie en vrienden. Het leuke daarvan is dat iedere zin met luid applaus werd beantwoord. Het commentaar was positief. Zelfs mijn zwager complimenteerde me met het feit dat ik er helemaal niet dik uitzag.... duh ik heb de hele week voor de opnames niet gegeten. Gek, ik heb steeds tegen mezelf lopen zeggen dat het om mijn werk gaat en niet om mij en dat is natuurlijk ook zo. En toch dacht ik bij mezelf toen ik de uitzending zag... nee dat zeg ik niet, maar het had iets te maken met de corrigerende onderbroeken van de hema. Die helpen echt hoor. Oh ja, en de hits op mijn website zijn omhoog gevlogen! Ook niet onbelangrijk.

   

  Lees meer >> | 1103 keer bekeken

 • BiĆ«nnale Rotterdam 2013

  17 september 2012

  (for english version pls scroll down)

  Zojuist gehoord dat ik na een voorronde ben toegelaten tot de Biënnale Kunst aan de Kade Rotterdam 2013. Deze mensen kennen mij eigenlijk alleen van mijn caribische schilderijen. Het was dus een beetje een gok om op de uitnodiging tot deelname aan de voorselectie te reageren met 2 katten in een Hollands landschap. Ben blij!

   

  I was just informed that after a pre-selection I have been admitted to the Art Biënnale Rotterdam 2013. These people know me from my caribbean paintings so it was a bit of a gamble to send in 2 cats in a dutch landscape. It worked out well. I'm happy!

  Lees meer >> | 1258 keer bekeken

 • Meer blogs >>