Sinds zaterdag 6 juli hangt er werk van mij in restaurant Millers, Voorhaven 3 in Delfshaven (Rotterdam) . Al jaren was ik van plan om eens een keer in Delfshaven te kijken, omdat dat zo mooi schijnt te zijn. En dan krijg je ineens een uitnodiging om daar te komen exposeren. Leuk! En ja, het is er mooi. Een prachtig pittoresk en historisch plekje in Rotterdam. Millers zit in een eeuwen oud pakhuis aan de kade. Met mooi weer hebben ze een prachtig terras buiten, aan het water.

10% van de opbrengst uit deze expositie gaat naar Pension Maaszicht. Pension Maaszicht biedt sinds 1994 onderdak en begeleiding aan zwerfjongeren: dak- en thuisloze jongens en meisjes. Vaak komen ze uit problematische gezinssituaties.
Bij Maaszicht worden de jongeren voorbereid op zelfstandig wonen en volgen ze leer- en werktrajecten, opdat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen. Restaurant Millers is één van de plekken waar deze jongeren een vakopleiding kunnen volgen en werkervaring op kunnen doen.

Ik heb er voor gekozen om naast een paar originele werken, een serie ingelijste reproducties op doek op te hangen. Die mogen voor een vriendelijk prijsje weg, kunnen meteen afgerekend en meegenomen worden en kunnen thuis zo aan de muur. Loop gerust even binnen, of maak er een dagje Rotterdam van.

"Ik" hang er nog tot 3 oktober. www.restaurantmillers.nl