• TELEVISIE DEBUUT

  12 september 2012

  Het was niet helemaal mijn tv-debuut. 2 Jaar geleden ben ik tijdens mijn expositie in Denemarken voor de Deense TV al eens geïnterviewd. Maar dat duurde slechts een minuut of 10, bovendien, wie kent mij daar. Ik kon voor mijn gevoel met een gerust hart de mist ingaan. (wat gelukkig niet gebeurde) Nee, dan dit. Of ik mee wilde werken aan een uitzending van RTL4 Eigen Huis en Tuin, met Quinty, Lodewijk enne hoe heet ie ook weer, ja Thomas. Het ging om een tuinmetamorphose waarbij een tropische sfeer moest worden gecreëerd. Ik kreeg het verzoek om een surfboard te beschilderen. Een hele dag draaien met een camera op je neus terwijl je werkt en dan ook tips aan de kijker geven. Ik had een behoorlijke knoop in mijn maag. Was nergens voor nodig. De sfeer was zo relaxt dat alles vanzelf leek te gaan. De grootste uitdaging was nog wel zo'n groot ding binnen een dag te beschilderen en af te lakken. Ik had van tevoren een schets gemaakt en alle kleuren gemengd. Ik kon dus zo beginnen. Je hebt van die dagen dan zit alles mee, dit was er zo één. Een paar dagen later werd de tuin opgeleverd en dat werd heel toepasselijk gevierd met een cocktailparty. En nu maar wachten op de reacties na de uitzending (zaterdag 22 en zaterdag 29 september om 10:05) Hopelijk levert het opdrachten op. Liefst ergens op een tropisch eiland, maar Nederland is ook goed.

  Lees meer >> | 1116 keer bekeken

 • Auction for Pink Ribbon

  7 november 2011

  Last month, October, was breast cancer awareness month. 10 years ago I was diagnosed with breast cancer and look at me now; alive and kicking and happier than ever. Unfortunately not everyone is that lucky. A lot of money is needed for research. On request of E-Magazine koffieleutjes.com I made a painting to put up for auction. Last Saturday we went to hand over the painting to the highest bidder. Highest bid was € 350 which will be donated to Pink Ribbon.

  Lees meer >> | 1189 keer bekeken

 • Overhandiging schilderij voor Pink Ribbon

  6 november 2011

  In samenwerking met An de Wit van E-Magazine Koffieleutjes.com is er een schilderij van mij geveild waarvan de opbrengst naar Pink Ribbon gaat. Gisteren, zaterdag 5 november vond de feestelijke overhandiging plaats aan de hoogste bieder: Henk Scholten bloembinderij in Heiloo. (bezoekje waard, prachtige bloemenzaak!) De lokale pers en een opnameteam van spirittv.nl waren hierbij ook aanwezig. Leuk om af en toe aan zo'n actie mee te doen! Alleen maar winnaars!

  Lees meer >> | 1455 keer bekeken

 • Langer hangen

  18 mei 2011

  Ik hoorde net dat mijn opvolger van mijn expositie op het laatste moment heeft afgebeld. Daar moet wel heel veel aan de hand zijn denk ik dan. De expositieplekken liggen nou niet bepaald voor het opscheppen. Ik kreeg het verzoek of ik alsjeblieft misschien wat langer wilde hangen. Ja hoor, dat kan mij net nog een extra verkoop opleveren. Bovendien had ik het al vreselijk druk deze week, dus als ik het ophalen een weekje uit kan stellen, graag. Ik weet niet wie mijn opvolger is, maar, bedankt en sterkte.

  Lees meer >> | 1083 keer bekeken

 • Quick sales and taxes

  28 april 2011

  Do you know what I like. Selling a painting while the paint is still wet. Do you know what I like even better? Selling 3 wet paintings. Will this be a trend? You know what I hate? Doing the taxes. I should have dont that yesterday. I promise myself to better my life for the second quarter, again. Yeah right.

  Lees meer >> | 1113 keer bekeken

 • Snel verkopen en belasting

  28 april 2011

  Weet je wat leuk is? Je zit bij wijze van spreken nog te wachten tot de verf droog is en er dient zich al een koper aan. Weet je wat nog leuker is? Als dat met 3 schilderijen tegelijk gebeurt. Ik durf er niet op te rekenen dat deze trend zich voortzet, maar mijn week kan niet meer stuk. Weet je wat minder leuk is? Dat ik de btw-opgave nog niet de deur uit heb. En weer neem ik me voor het volgend belastingkwartaal mijn leven te beteren en mijn administratie beter bij te houden. Jaja, geloof je het zelf?

  Lees meer >> | 997 keer bekeken

 • Warm bad bij Gerda Havertong (Stichting Wiesje)

  11 april 2011

  Gisteren was ik aanwezig bij de liefdadigheidslunch van Stichting Wiesje in het Dorint hotel op Schiphol. Even gauw iets over Wiesje. Wiesje is opgericht door actrice Gerda Havertong en zamelt geld in voor opvang van demente ouderen in Suriname. Er is al een dagopvang en een kenniscentrum van de grond gekomen waar mensen worden voorgelicht en opgeleid en momenteel wordt gewerkt aan een 24-uurs opvang.

  Lees meer >> | 3213 keer bekeken

 • Inrichten bij Tante Truus

  24 maart 2011

  Inrichten bij Tante Truus. Wat klinkt dat gezellig. En dat was het ook. Zojuist heb ik mijn expositie bij Lunchroom Tante Truus (http://www.tantetruusalmere.nl/index.htm) ingericht.

  Tante Truus is bijzonder omdat er mensen met een verstandelijke handicap werken. Zowel in de keuken als in de bediening. Wat een verademing om eens met alle égards bedient te worden. Geen sjacherijnige gezichten, maar alleen maar vrolijk lachende mensen. Er hangt daar een heel goede sfeer. Als je al niet vrolijk bent, word je het daar wel. De prijzen zijn heel redelijk, maar wat je krijgt is uitzonderlijk lekker. En die lach krijg je er gratis bij. 

  Donderdag 31 maart om 17:00 uur is de officiële opening van mijn expositie. Het eerste hapje en drankje is van Tante Truus. Na afloop kunt u blijven eten. En wel geheel in stijl, want het is Antilliaanse avond.

  Tot volgende week

  Lees meer >> | 1056 keer bekeken

 • IJskoude, hartverwarmende Arubadag

  21 maart 2011

  Twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan de jaarlijkse Arubadag. Ik deelde een stand met de Arubaanse dichter/schrijver Quito Nicolaas. Wat een teleurstelling. Het binnenstromend publiek vloog regelrecht op de eet- en drinktentjes af en was totaal niet geïnteresseerd

  Lees meer >> | 942 keer bekeken

 • Different news letter

  15 maart 2011

  Dear all,

  In future my news letter looks slightly different and will be sent directly from my new website in future. (

  www.trudiecanwood.com) My first website (www.canwoodconcepts.com) was initially meant for my interior design studio, but since my painting got so out of hand I soon had no time left for designing so I decided to use this site for my paintings. The new website has several advantages with which I won’t bother you. The old website will remain online simply because it attracts more than 1500 visitors every month. I will be using the old site in the near future to display textile designs, small furniture objects and a combination of the two.

  The new website is easier for me to share information with you, like vernissages, art markets etc. Momentarily I am preparing for an exhibition at "Tante Truus" in Almere and in "Theehuis Rhijnauwen" in Bunnik, both the Netherlands.

  Fundraising auction

  I felt honoured when actress Gerda Havertong approached me the other day with the request to donate a painting for a fundraising auction for "Stichting Wiesje" (Attached painting)

  Dutch Art Guide

  Through the webshop of my new website you can order the Dutch Art Guide 2011 in which my work has been inserted. This guide gives an overview of museums, galleries, studios and artists in The Netherlands. It is also sold in museum shops and galleries. Since I still have 7 copies in stock, please buy one through my webshop!

  I hope to see you soon at one of my exhibitions!

  Kind regards,

  Trudie

  Lees meer >> | 1518 keer bekeken

 • Meer blogs >>